Handleiding suikerspinmachine

Gebruikershandleiding

Suikerspinmachine

 

 

Lees voor het gebruik van de suikerspinmachine deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Handel altijd volgens de aangegeven voorschriften. Lees deze handleiding tevens zorgvuldig door wanneer u de suikerspinmachine weer opruimt! Wanneer deze suikerspinmachine niet gereinigd bij ons teruggebracht wordt, zijn wij genoodzaakt (een gedeelte van) uw borg in te houden.

 

I Starten en gebruiken van de suikerspinmachine

 

– Plaats de machine op een stevige en vlakke ondergrond

– Zorg voor een ruime werkplek

– Draag geen losse kleding i.v.m. de veiligheid

– De machine mag uitsluitend door een volwassen persoon bediend worden

– Let goed op: de machine wordt warm!

 

Stap 1:  Plaats de metalen bak met de 4 klemmen vast op de machine.

Stap 2: Strooi vervolgens de suiker met het schepje in het midden van de vulopening van het verwarmingselement.

Stap 3: Zet de knop ‘power’ aan.

Stap 4: Zet de knop ‘controller’ aan. De controller knop regelt de warmte. Het apparaat zal de suiker nu gaan verwarmen. Al snel zullen er draden ontstaan, die u om het stokje kunt wikkelen.

Stap 5: Haal het stokje al draaiende tussen uw vingers met een ronddraaiende beweging langs de zijkant. (Tip: op onze website www.favorent.nl staan een video, waarop te zien is hoe een suikerspin het mooiste en het beste kan worden gedraaid).

 

LET OP: Laat de machine nooit aan als er geen suiker in zit!

 

II Reinigen van de machine na gebruik

 

Stap 1: Na gebruik eerst alle suiker uit de machine laten draaien. Nooit met een scherp voorwerp de resterende suiker proberen te verwijderen.

Stap 2: Als alle suiker uit het apparaat is, de ronde metalen bak van het onderstel loskoppelen, en schoonmaken met warm water (en eventueel wat afwasmiddel).

 

Let op: reinig het verwarmingselement zelf niet. Deze reinigt zichzelf door de suiker volledig te verbranden tijdens het draaien, wel kunt u met een warme, vochtige doek de plakkerige deeltjes verwijderen.